Warning: Undefined property: stdClass::$ArtikkelBeskrivelse in /customers/9/9/e/cp6u3w745/webroots/r999737/artikkel.php on line 15 Vitamed > Planten som reduserer stress

Planten som reduserer stress

 

Vidunderurten

Rosenrot, også kalt arktisk rot, er en viltvoksende medisinplante som har vært kjent i Norge helt tilbake til middelalderen. Rosenrot har vært brukt i folkemedisinen i mer enn 3000 år. Listen over rosenrotens gode egenskaper blir stadig lengre: Den er hurtigvirkende og effektiv, den gir bedre hukommelse og økt konsentrasjon. Den øker den fysiske og mentale prestasjonsevnen, og den bedrer toleransen for stress. Den bidrar til å normalisere blodtrykket, blodsukkernivået og kolesterolmengden i blodet, og den er en sterk antioksidant.

 

Adaptogen Virkning

 

Rosenrot er én av 11 plantearter i verden som det er påvist adaptogen virkning i. Av disse er det bare tre som tilfredsstiller alle krav 100 prosent: schisandra, russisk rot og rosenrot. Opprinnelsen til bruken av adaptogener kan spores tilbake til tradisjonell kinesisk og indisk medisin og kinesiske og indiske helbredelsessystemer. Adaptogene planter har evnen til å tilpasse sin virkning etter kroppens behov og hjelpe kroppen til å mestre stress bedre og til generelt å avverge sykdommer og optimalisere helsen.

 

Tidligere legemiddel

 

Rosenrot har tidligere vært klassifisert som legemiddel, men førjulsvinteren 2003 omklassifiserte Statens legemiddelverk produktet til et regulært kosttilskudd. Det finnes ingen kjente bivirkninger, og det angis ingen kontraindikasjoner ved bruk av rosenrot.

Les mer