Selolje kapsler

Dobbelt så mye av de tre viktigste fettsyrene DHA, EPA og DPA.

EPA og DHA bidrar til hjertets normale funksjon

DHA til normal hjernefunksjon og normalt syn.

Selolje skiller seg ut i fra fisk ved at den innholder fettsyren DPA. 

Trenger kun 2 stk kapsler daglig for å inta statens erneringsråd anbefalte dose med omega 3

Selolje inneholder omega-3-fettsyrer, men har en annen sammensetning enn fiskeolje. Oljen utvinnes fra spekket til sel som innholder de esensielle fettsyrene DHA,EPA og DPA. De biologiske egenskapene til selolje gjør at den opptas og utnyttes mer effektivt i kroppen enn fiskeolje.

Hva er DHA, EPA og DPA?

 DHA er en type omega-3-fettsyre som produseres av fytoplankton og inngår i den marine næringskjeden. 60 % av hjernen består av fett, DHA (dokosaheksaensyre) er den vanligste fettsyren. Kroppen kan ikke selv produsere omega-3, og DHA må tilføres gjennom inntak av fet fisk eller sjøpattedyr.

EPA er en omega-3-umettet fettsyre som man mener har en god effekt for forebyggelse av hjerte- og karsykdommer og visse typer depresjoner.

DPA er den fettsyren som i hovedsak skiller selolje fra fiskeolje. I fiskeolje finnes det lite av denne fettsyren. DPA har flere unike egenskaper. Først og fremst er den betennelsesdempende, for det andre fremmer den opptaket og forsterker de essensielle fettsyrene DHA og EPA. Den er dessuten gunstig for immunforsvaret.

I slutten av 1970-årene oppdaget forskere at hjerte- og karsykdommer så å si var fraværende blant eskimoer (Inuitter). Det viste seg at omega-3- inntaket til eskimoene kom hovedsakelig fra sjøpattedyr. Det ble raskt fastslått at eskimoenes gode helse kommer av deres sunne kosthold.

Førti år med forskning

Interessen for selolje som en kilde til langkjedede omega-3-fettsyrer begynte for tretti år siden, da forskere oppdaget at til tross for en fettrik diett, som selkjøtt, spekk og olje, hadde eskimoene som bodde på Grønland, en utrolig lav risiko for hjertedød, hjerteinfarkt, koronar hjertesykdom og kreft i forhold til den danske befolkningen. Denne oppdagelsen førte til at forskere begynte å studere langkjedede omega-3-fettsyrer fra sel for å kartlegge helsemessige fordeler.

En studie publisert på forskning.no 26. april 2008 viser at inntak av selolje reduserer leddsmerter hos pasienter med tarmsykdommen IBD (inflammatory bowel disesase), som er en betennelsesaktig tarmsykdom. Lidelsen innbefatter både ulcerøs kolitt (betennelse i tykktarmen og Crohns sykdom (betennelse i området fra munnhulen til endetarmsåpningen). Erfaringer tyder også på at større inntak av sjømat og omega-3-fettsyrer fører til høyere livskvalitet og mindre smerter hos flere pasientgrupper.

 

Ingredienser

Seloljekonsentrat, gelatin, stabilisator (glyserol), antioksidant (tokoferolrik ekstrakt).

Anbefalt dosering: 2 kapsler daglig

Anbefalt dosering bør ikke overskrides. Kosttilskudd bør ikke erstatte variert kost. Oppbevares utilgjengelig for barn.

  • Innhold per døgndose                          2 kapsler
  • Sel-og fiskeoljekonsentrat...................2000 mg
  • Omega-3 totalt..................................1000 mg
  • DHA (dokosaheksaensyre)..................  660 mg
  • EPA (eikosapentaensyre)..................... 220 mg
  • DPA (docosapentaensyre).................... 120 mg
  • Omega-6..............................................20 mg

Oljen blir raffinert og nøye kvalitetskontrollert. Det er tilsatt antioksidant for å sikre produktet mot harskning som hindrer at det dannes frie radikaler.

 

 

Betingelser
Ja takk, jeg ønsker å bli abonnent og send med straks en prøveboks/bokser til introdukjonspris. Som abonnent vil jeg få tilsendt en ny forsendelse hver måned så lenge jeg ønsker det! Jeg er ikke bundet til noen fremtidige kjøp men må gi VitaMed beskjed innen 14 dager etter jeg har motatt min prøveboks/bokser dersom jeg ikke ønsker nye forsendelser. Tilbudet gjelder kun nye abonnenter over 18 år og en gang per hustand.

Betaling
Betaling skjer etterskuddsvis og faktura er lagt ved hver forsendelse i en plastlomme på utsiden av pakken. Vennligst benytt vedlagte giro ved innbetaling. Dette sikrer rask og sikker betaling.

Ved utelatt betaling vil du bli belastet med et purregebyr på kr 70,-. Deretter følges vanlige rutiner for inkasso.

Porto
Alle våre utsendelser har et porto og ekspedisjonsgebyr på kr. 43,-.

Reklamasjon/retur
Skulle du ha mottat et produkt som er skadet eller feilekspedert,ber vi deg vennligst sende produktet i retur sammen med fakturaen og en beskrivelse av årsak til retur.

Skulle du som kunde angre kjøpet har du full returrett innen 14 dager.

Pakken må være uåpnet og forsegling ubrutt.

Close
Back to links

Bestill i dag

Trenger kun ditt mobilnummer

Du vil ikke bli ringt opp! Vi vil finne informasjonen om deg fra opplysningen. Er du ikke på opplysningen eller at det står feil informasjon der, vil du få mulighet til å endre dette etter bestillingen.

Bestill en prøveboks med Høykonsentrert Selolje.
1 boks 1 mnd kr 99,-
Videre kr 209,- per måned

Bestill i dag

Bestill en prøveboks med Høykonsentrert Selolje.
1 boks 1 mnd kr 99,-
Videre kr 209,- per måned

Relaterte produkter

Curcumin Forte

Curcumin i fra gurkemeie tilsatt svart pepperekstrakt for økt opptakelighet

Nattlys forte

Nattlys er en rik kilde for GLA og andre essensielle omega-6-fettsyrer som kroppen selv ikke produserer

K2 Naturlig

K2 Naturlig inneholder naturlig vitamin K2 fra natto med kalsium og vitamin D.